Yurtdışında üniversite okumaya gittiğimde yanlış acenta seçtiğimi farkettim. Çok geçmeden StudyZONE ile görüşerek Macaristan'dan döndüğüm gibi kendimi Çekya'da buldum. Şu an her şey yolunda ve i...
YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİNİN TÜRKİYE’YE GÖRE ARTILARI
Size, bir insanın geleceğini belirleyen en önemli dönem olan üniversite eğitimi süreciyle ilgili doğru kararlar vermenize çok yardımcı olacak bir değerlendirme tablosu sunuyoruz.
Bu tabloda “Türkiye’de üniversite giriş sınavlarında istenilen başarıya ulaşılamadı diye, sırf üniversite eğitimi almış olmak için Türkiye’de sıradan bir üniversitede istenilmeyen bir bölümde okumak” ile “Üniversite sınav stresi ile uğraşmadan, yurtdışındaki YÖK denkliği olan kaliteli üniversitelerde istenilen bölümde okuma”yı pek çok kriter açısından değerlendirdik. Aşağıda bu inanılmaz farkları bulacaksınız:
Kriter: Üniversiteyi kazanma veya başlama kolaylığı
Sıradan bir üniversite
Türkiye’deki üniversite giriş sınavlarında, istenilen üniversiteyi ve bölümü kazanmak zor olduğu için istenmeyen bir üniversite ve bölümde okunulacak demektir.
Yurtdışında bir üniversite
Üniversite sınav başarı şartı aranmadığı için yurtdışında kaliteli bir üniversitede istenilen bölümde eğitime başlamak çok kolaydır.
Kriter: Eğitim sürecinde başarılı olma
Sıradan bir üniversite
Öğrenci, istemediği bölüm ve üniversitede okuduğu için derslerinde başarı göstermesi zordur.
Yurtdışında bir üniversite
Öğrenci, kendisinin belirlediği bir üniversitede beğenerek
seçtiği bölümde eğitim aldığı için başarılı olması kolaydır.
Kriter: Eğitimi alınan meslekte başarılı olma
Sıradan bir üniversite
Öğrenci; istemediği bir mesleğin eğitimini aldığı ve arzu etmediği bir meslek sahibi olduğu için, mezuniyet sonrası iş hayatında başarılı olma ihtimali düşüktür. 25-30 yıllık iş hayatı sürecini mutlu geçirme ihtimali de düşüktür. Bu, insanın yaşamını mutsuz ve başarısız geçirmesi anlamına gelir
Yurtdışında bir üniversite
Öğrenci; severek yapacağı bir mesleğin eğitimini aldığıiçin büyük ihtimalle hem mesleğinde başarılı olacak hem de iş hayatını mutlu geçirecektir. Bu, kişinin yaşamının her alanına mutluluk ve başarı getirecektir. Bu mutluluk tek kişi ile sınırlı kalmayacak ona bu eğitim imkanını sunma özverisinde bulunan ailesi için de gurur ve mutluluk kaynağı olacaktır.
Kriter: Yıllık toplam maliyet
Sıradan bir üniversite
Vakıf Üniversiteleri’nde, eğitim + konaklama + yemek + diğer harcamalar dahil toplam maliyet ortalama olarak 170.000/200.00 TL’dir. (Maliyet detayları için “Yıllık Maliyet Karşılaştırması” tablosuna bakınız.)
Yurtdışında bir üniversite
Ülkeden ülkeye farklılık göstermekle birlikte eğitim+konaklama+yemek+diğer harcamalar dahil yurtdışında okumanın toplam maliyeti 160.000 TL ile 200.000 TL arasında değişmektedir. (Maliyet detayları için ”Yıllık Maliyet Karşılaştırması” tablosuna bakınız.)
Kriter: Eğitim süresi
Sıradan bir üniversite
Lisans eğitimi süresi 4 yıldır. Yabancı dili yeterli olmayan öğrenciler için hazırlık eğitimi 1 yıldır.
Yurtdışında bir üniversite
Lisans eğitimi süresi büyük çoğunlukla 3 yıldır. Yabancı dili yeterli olmayan öğrenciler için hazırlık eğitimi 1 yıldır.
Kriter: 4 yıl sonunda elde edilenler
Sıradan bir üniversite
Sadece diploma: Türkiye’de öğrenci 4 yılın sonunda sadece bir diplomaya sahip olur. Dil eğitimi genellikle yetersiz verildiği ve pratik yapma imkanı bulunmadığı için iyi seviyede bir yabancı dile sahip olmak güçtür.
Yurtdışında bir üniversite
Diploma + Çok iyi derecede en az 1 yabancı dil + 1 yıllık iş tercübesi + 20-30 bin Euro kazanç: Eğitim süresi 3 yıl olduğu için üçüncü yılın sonunda diplomasını alan öğrenci dördüncü yılını bir işte çalışıp, hem iş tecrübesi edinerek hem de 20-30 bin Euro kazanarak geçirir. Böylelikle 3 yıl boyunca harcamış olduğu eğitim giderlerinin büyük bir kısmını geri kazanmış olur. Hem eğitim süresince hem de iş hayatında kullandığı yabancı dili de mükemmel hale gelir.
Kriter: Diploma prestiji ve getirisi
Sıradan bir üniversite
Türkiye’deki sıradan bir üniversiteden alınan diplomanın iş dünyasında bir prestiji yoktur. Yüzbinlerce üniversiteli işsizin bulunduğu ülkemizde herhangi bir açıdan tercih sebebi oluşturmaz. İlerleyen iş yaşamında kariyer planına herhangi bir etkisi olmaz, kişinin meslek hayatında yükselmesine katkı sağlamaz.
Yurtdışında bir üniversite
Öğrenci, yurtdışında YÖK denkliği olan bir üniversiteden mezun olduğunda hem Türkiye’de hem de Avrupa Birliği üyesi olan istediği ülkede çalışabilir. Ayrıca pek çok üniversitenin verdiği diploma Amerika, Kanada, Avustralya tarafından da tanınmaktadır.
Kriter: Yabancı dil öğrenimi
Sıradan bir üniversite
Öğrenci, Türkiye’de yabancı dilin gramerini, dil yapısını iyi öğrense de pratik imkanı yoktur. Dolayısı ile öğrenci mezun olduğunda iyi seviyede bir yabancı dile sahip olabilme ihtimali düşüktür.
Yurtdışında bir üniversite
Yurtdışındaki üniversitelerde eğitim dilinin İngilizce olmasının yanı sıra öğrenciler kendi sınıfları ve kampüslerinde de diğer öğrenci ve öğretim görevlileriyle İngilizce iletişim kurmak zorundadır. Ayrıca öğrenci yurtdışında, İngilizce dışında yaşadığı ülkenin dilini de zaman içinde farketmeden öğrenir.
Kriter: Kazandırdığı vizyon ve kişisel gelişime katkısı
Sıradan bir üniversite
Öğrencinin üniversite eğitimi sırasında kazanacağı vizyon ve kişisel gelişim kesinlikle okuduğu bölümden kaynaklanmaz, aksine tamamen hızlı gelişim çağında bir genç olarak 4-5 yılını geçirdiği kampüs ve kampüsün bulunduğu şehirden kaynaklanır. Aynı bölümü okusalar bile üniversite eğitimini İstanbul’un merkezinde alan bir öğrenci ile Anadolu’da bir kasabada alan bir öğrencinin veya İstanbul’un çok dışında Beylikdüzü, Kurtköy gibi yerlerde eğitim alan bir öğrencinin vizyon ve kişisel gelişim anlamında kazandıkları arasında dağlar kadar fark vardır. Şehircilik, kültür, sanat, spor, tarih, ulaşım ve diğer çeşitli hizmetler açısından kötü yaşam standartları sunan bir kampüs ve bir şehir, öğrencinin vizyonu ve kişisel gelişimine bir katkı sağlamamakla birlikte öğrencide ciddi manada özgüven kaybına neden olur.
Yurtdışında bir üniversite
Öğrencinin gelişim çağının en önemli 4-5 yılını geçirdiği kampüs ve şehir öğrenciye sunabildikleriyle öğrenciyi ciddi manada şekillendirir. Şehircilik, kültür, sanat, spor, tarih, ulaşım ve diğer çeşitli hizmetler açısından yüksek yaşam standartları sunan bir kampüs ve bir şehir kişiye sınırsız kazanımlar sağlar. Yurtdışında, köklü üniversitelerin modern kampüslerinde eğitim alırken aynı zamanda gelişmiş ülke standartlarındaki şehirlerde yaşayan öğrenci, kişisel gelişim açısından sınırsız kazanımlar elde eder, geniş bir vizyona sahip olur ve kültürel-sanatsal ve sportif imkanlardan faydalanarak kendini her açıdan geliştirme fırsatı bulur.
Kriter: Global dünyanın rekabetçi şartlarına uyumlu birey olarak yetişme
Sıradan bir üniversite
Türkiye’de geçmişi 3-5 yılı bile bulmayan, kurumsallaşmamış sıradan bir üniversitede verilen eğitimin ve sunulan imkanların yetersizliği; öğrencinin globalleşen ve hızla değişip gelişen dünyayı algılayabilmesini ve rekabetçi şartlarına uyum sağlamasını zorlaştırmaktadır.
Yurtdışında bir üniversite
Öğrenci yurtdışında en az 50 yıl geçmişi olan, kurumsal kimliği oturmuş, eğitim kalitesi tescillenmiş, mezunları iş yaşamlarındaki başarılarından dolayı Nobel gibi çeşitli ödüllere layık görülmüş üniversitelerden mezun olur. Ayrıca öğrencinin bu enternasyonel ortamda 3-5 yıl boyunca çeşitli ülkelerden yüzlerce öğrenciyle arkadaşlık edip farklı kültürler tanıması, dünyanın değişik ülkeleri hakkında bilgi edinmesi büyük bir ayrıcalıktır..
Kriter: Mezuniyet sonrası iş bulma kolaylığı
Sıradan bir üniversite
Bilindiği üzere yüzbinlerce işsizin olduğu ülkemizde son 1-2 yıldır iş alımlarında üniversite mezunu olmak bir artı değer ifade etmemektedir. Şirketler işe alımlarda gazetelerin İnsan Kaynakları eklerinde sıkça görüldüğü üzere öğrencilerin belirli üniversitelerin (Boğaziçi, Sabancı, Fatih, Bilkent, Koç, ODTÜ gibi) mezunu olmasını şart koşmaktadır. Dolayısı ile sıradan bir üniversiteden mezun bir öğrenci için almış olduğu diploma, iş bulmak ya da daha iyi bir iş bulmak için bir değer ifade etmez.
Yurtdışında bir üniversite
Yurtdışında YÖK denkliği olan bir üniversiteden mezun olan öğrencinin diploması Amerika, Kanada ve İngiltere’nin yanı sıra tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerde de tanınır. Öğrenci hem Türkiye’de hem de tüm bu ülkelerde kamu sektöründe veya global şirketlerde rahatlıkla iş bulabilir. Öğrencinin Lisans eğitimi aldığı ülke, eğitim kalitesi, iyi derecede bildiği yabancı dil(ler) işe alımlarda tercih edilmesini sağlar. Kısaca, yurtdışında bir üniversiteden mezun öğrencinin iş bulması veya isteyip başvurduğu bir işe kabul edilmesi Türkiye veya Kıbrıs’ta okuyan bir öğrenciye göre oldukça kolaydır.
Kriter: Mezuniyet sonrası iş hayatında gelir düzeyi
Sıradan bir üniversite
Sıradan bir diploma, yabancı dil yetersizliği, vizyon ve kişisel gelişim açısından eksiklik, globalleşen dünyanın rekabetçi şartlarına uyum sağlamada zorlanma öğrencinin iş hayatında başarılı olabilmesi, yükselerek iyi pozisyonlara gelebilmesi önünde büyük bir engeldir. Sonuç, kişinin sıradan işlerde düşük bir gelir düzeyi ile çalışmasıdır.
Yurtdışında bir üniversite
Türkiye ve KKTC’nin aksine, yurtdışında YÖK denkliği olan bir üniversiteden mezun olan öğrenci; sahip olduğu özgüven ve vizyonun yanı sıra, 4 yılın sonunda elde ettiği prestijli bir diploma, çok iyi derecede en az bir yabancı dil, 1 yıllık iş tercübesi gibi özellikleri sayesinde iyi işlere kabul edilerek, iş hayatında kolay yükselerek daha iyi pozisyonlara gelir ve çok daha yüksek bir gelir düzeyine sahip olur.
Kriter: Sosyal statü
Sıradan bir üniversite
Bir bireyin yaşam kalitesini, toplum içindeki yerini ve saygınlığını paradan ve güçten çok eğitim düzeyi ve kalitesi belirler. Her anne baba, çocuğunun toplum içinde yer edinmiş, kabul gören, saygın, gelir düzeyi ve yaşam standardı yüksek, refah ve mutluluk içinde yaşayan bir birey olmasını ister. Bunu da çok büyük oranda, gelişme çağında olan bireyin üniversite eğitiminin kalitesi ve kampüs yaşamının ona sundukları belirler. Hepimiz zenginlik ve güç sahibi olsa da eğitimi yetersiz, belli kültür düzeyinden yoksun kişilerin toplum içinde kendilerini ezik hissettiğini biliriz. Yurtdışında bir üniversiteden mezun olmakla karşılaştırılırıldığında sıradan bir üniversiteden mezun olmak o bireye sosyal statü açısından birşey kazandırmaz.
Yurtdışında bir üniversite
Türkiye ve KKTC’nin aksine, yurtdışında YÖK denkliği olan bir üniversiteden mezun olan öğrenci; sahip olduğu özgüven ve vizyonun yanı sıra, 4 yılın sonunda elde ettiği prestijli bir diploma, çok iyi derecede en az bir yabancı dil, 1 yıllık iş tercübesi gibi özellikleri sayesinde iyi işlere kabul edilerek, iş hayatında kolay yükselerek daha iyi pozisyonlara gelir ve çok daha yüksek bir gelir düzeyine sahip olur.

NEDEN YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTE ?
YURTDIŞINDA EĞİTİMİN SÜPER AVANTAJLARI
Bir insanın geleceğini belirleyen en önemli dönem, hiç kuşkusuz üniversite eğitimi dönemidir. Size bu konuda en doğru kararları vermenize ciddi yardımcı olacak çok değerli bir karşılaştırma tablosu sunuyoruz.
YURTDIŞINDA EĞİTİM MALİYETLERİ
Aşağıdaki tabloda, yurtdışında eğitim maliyetlerinin Türkiye ile karşılaştırmasını görebilirsiniz.
HİZMETLERİMİZ
StudyZONE olarak, yurtdışında üniversite eğitimi ile ilgili araştırma yapmaya başladığınız andan, gidilen ülkedeki üniversitede eğitiminizi tamamladığınız ilk yılın sonuna kadar olan süreçte yanınızdayız. Bu süreç boyunca, profesyonel ve tecrübeli danışmanlarımızla müşteri memnuniyeti odaklı olarak sunduğumuz tüm bu hizmetler için doğru adrestesiniz.
- Size en uygun ülke, şehir ve üniversiteyi belirleyebilmenizi sağlıyoruz.
- Okula kayıt işlemlerinizi yapıyoruz.
- Vize danışmanlığı hizmeti veriyoruz.
- Ekonomik uçak bileti organize ediyoruz.
- Havaalanında karşılama ve transfer ayarlıyoruz.
- Sağlık Sigortanızı ayarlıyoruz.
- Konaklamanızı ayarlıyoruz.
- Üniversite kayıt işlemlerinde yardımcı oluyoruz.
- Şehir ve üniversite oryantasyonu yapıyoruz.
- İkamet izni ve diğer resmi başvurularda yardımcı oluyoruz.
- Acil durumlarda destek veriyoruz.

Yıllık Tecrübe
Toplam Öğrenci
Resmi Temsilcilik
Vize Onayı
AKREDİTASYONLARIMIZ





